Are you looking for the best website template for your web project? Look no further as you are already in the right place! WebSite BIGtheme.NET In our website templates section you will find tons of beautiful designs - for any kind of business and of any style. You are in a unique place - join us today

U slobodnozidarsku ložu KNEZ MIHAILO uneta je Svetlost 09.11.6013 u Kragujevcu. Osnivači su Braća iz VNLS sa područja  Kragujevca, Kruševca, Jagodine, Kraljeva i Čačka. Kao prva potpuna loža u centralnoj Srbiji VNLS skuplja sinergiju Bratske ljubavi regiona i širi Svelost  i bratski lanac kroz središnji deo Srbije.


U grbu lože Knez Mihailo se nalazi uroboros. To  je zmija  ili zmaj, mitološko biće koje se stalno podmlađuje, a on je i krug, savršeni oblik i otelovljenje večnog vraćanja. Uroboros je spoj ktonskog, zemaljskog sveta (zmija, zmaj) i nebeskog sveta (kružnica) i kao takav je deo mnogih mitova o stvaranju sveta. A šta je na početku ? Na početku je jedinstvo, savršenstvo, Sve. VELIKI NEIMAR SVIH SVETOVA.

Knez Mihailo je rodjen u Kragujevcu 16.09.5823. Idealista i romantičar po prirodi, sa usvojenim liberalizmom prosvećnog Zapada, Mihailo je bio oduševljen dogadjanjima u Francuskoj gde se svuda klicalo: " Sloboda, Jednakost, Bratstvo". Braća, članovi SL Knez Mihailo na Orijentu Kragujevac sa ponosom nose ime ovog srpskog vladara i vizionara.