Are you looking for the best website template for your web project? Look no further as you are already in the right place! WebSite BIGtheme.NET In our website templates section you will find tons of beautiful designs - for any kind of business and of any style. You are in a unique place - join us today

 

Tokom redovne godišnje skupštine koja se već tradicionalno održava u junu mesecu, izabran je novi Veliki Majstor VNLS. Glasanje delegata na skupštini održanoj 10 juna 2017-e godine predstavljalo je poslednji čin u komplikovanom nizu događaja koji sačinjavaju izborni proces. Prethodnom Velikom Majstoru je nakon tri godine uspešnog vođenja VNLS istekao mandat i on je na početku izbornog procesa samoinicijativno zauzeo odlučan stav da se više neće kandidovati za tu funkciju.

Izborna utakmica je počela sa tri kandidata a delegatima skupštine je na kraju predstavljena lista na kojoj su bila dva kandidata. Slobodni zidari okupljeni u VNLS su još jednom dokazali da je VNLS dobro uređena organizacija u kojoj se poštuju procedure i pravila. Tokom meseci koji su prethodili izborima, kandidati su predstavili svoje programe i u izvesnoj meri međusobno različitu viziju VNLS u budućnosti. Tokom glasanja na skupštini delegati VNLS su izabrali program koji predstavlja kontinuitet u politici koju je vodio prethodni Veliki Majstor, brat Dragoslav Pavlović. Zahvaljujući takvom opredeljenju birača, bratstvo VNLS sa optimizmom gleda na vreme koje dolazi i ubeđeno je da će VNLS nastaviti da dalje jača i napreduje. Neizvesna izborna utakmica potvrdila je i poznatu činjenicu da VNLS nije "one-man show", već organizacija na čijem se čelu smenjuju lideri i to u procesu koji na kraju nema destruktivne posledice po bratstvo.

Za novog Velikog Majstora izabran je brat Nikola Mitrović iz lože "Pobratim" iz Beograda. Time je ispunjena i jedna neobavezujuća, ali poželjna okolnost, a to je da Veliki Majstor bude iz lože koja je u istoriji tradicionalno uvek bila najznačajnija u obedijenciji. Novi Veliki majstor se tokom svog obraćanja skupštini zahvalio na poverenju i obećao da će dati sve od sebe da osigura dalji napredak obedijencije. Zahvalio je prethodnom Velikom Majstoru na i podvukao velike uspehe ostvarene u prethodne tri godine.


Sa završetkom izborne skupštine završen je polugodišnji period nakon koga bratstvo ide na odmor, a radovi u ložama se obustavljaju. Odmor će trajati sve do septembra meseca, kada će lože ponovo početi da održavaju svoja zasedanja. Na slici dole je novoizabrani Veliki Majstor, brat Nikola Mitrović.